Lionel Messi'nin Hayatı

Dünya futbol tarihinin yaşayan efsanelerinden biri olan Arjantinli Milli futbolcu rekorlarını da geliştirmeye devam ediyor. Peki, Lionel Messi kimdir?

Lionel Messi’nin hayatını yazımızda okuyabilirsiniz. Lionel Messi, tarihinde Arjantin Rosario’da dünyaya geldi. Çelimsiz bedenine rağmen yetenekleriyle öne çıkan futbolcu futbol tarihine damga vurdu.

1.    Barcelona Altyapısına Geçiş

Futbola olan ilgisi küçük yaşlarında başlayan Messi, 1995 yılında Newell's Old Boys altyapısına gönderildi. Burada yetenekleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Messi, Barcelona'nın dikkatini çekmeyi başardı. Ünlü futbolcu 2000 senesinde Barcelona altyapısına geçti. Barcelona altyapısında oynayan Messi daha sonra hormon tedavisi de görmeye başladı.

2.    Barcelona Tarihinin En Genç Golcüsü

Barcelona ile oynadığı maçlarda dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu 2004 yılında Arjantin U-20 takımına çağrıldı. Messi, ilk profesyonel sözleşmesini 2004 senesinde imzaladı. İlk profesyonel maçına 17 yaşında çıkan Messi attığı goller La Liga'da gol atan en genç futbolcu unvanını elde etti.

3.    Gol Rekoru Geldi

2012'de ulaştığı 91 golle, bir takvim yılında en fazla gol atan futbolcu olan Messi ayrıca La Liga tarihinin en skorer oyuncusu olarak yer aldı.

4.    En Fazla Ballon d'Or Ödülü

Ballon d'Or ödülünü toplamda 7 kere kazanan ünlü oyuncu Altın Top'u en fazla kazanan futbolcu olarak yer aldı.

5.    La Liga Gol Kralı Rekoru

Lionel Messi, toplamda 7. kez İspanya LaLiga'da gol kralı olmayı başardı. Bu alanda rekor Messi’ye aittir.

6.    Altın Ayakkabı Rekoru

Avrupa'da en çok gol atan futbolculara verilen Altın Ayakkabı'yı 6 kez kazanmayı başaran tek oyuncudır.

7.    Barcelona Kulüp Rekoru

10 yıl boyunca her sezon 40 ve üstü gol atma başaran Messi bu alanda dünya futbol tarihindeki tek oyuncu konumunda yer alıyor.

8.    Arjantin Tarihinin En Golcü Oyuncusu

Milli takımla da rekorları bulunan yıldız futbolcu, Arjantin Milli Takımında gol atan en genç oyuncusudur. Ayrıca Messi, 138 maçta tam 70 gole imza atarak Arjantin tarihinin en çok gol atan futbolcusu olarak yer alıyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcuları arasında bulunan Messi rekorlarını da geliştirmeye devam ediyor.

Messinin ziyaret ettiği siteler www.vivaspor.com

messi en çok gol videosu justin tv  Buradadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar