Süper Lig'in 'En İlginç' Olayları

Futbolda önemli başarılara imza atan ülkemizin en üst liglerinden birisi olan Süper lig 63 yılı geride bıraktı işte karşınıza Süper Lig’in en ilginç olayları

Süper ligin en ilginç olayları denilince herkesin kafasında takımına ait bir anı canlanmıştır, özellikle öyle anlar var ki maçların yarıda kesilmesi, sahaya futbolcuların atlamasından tutunda, uzun süren maçlara kadar daha birçok olay, bu yazımızda siz değerli takipçilerimiz için Süper Lig’in en ilginç olayları;

1-    En Çekişmeli Sezon

Süper Lig’in her sezonu aslında çekişmeli maçlara sahne oluyor fakat öyle bir sezon var ki bu sezonda şampiyon olan takım ile düşen takım arasındaki fark yok denilecek kadar az, 1980-1981 sezonu Süper Lig’de ikinci olan takım Adanaspor 34 puanla sezonu tamamlarken Rizespor 29 puan ile lig düştü, sadece Rizespor değil aynı zamanda Fenerbahçe, Altay, Adana Demirspor, Boluspor’da 29 puanla sezonu bitirdi. Aynı sezon düşen takımlar Mersin İdman Yurdu 21 puanla, Orduspor ise 20 puanla ligden düştü.

2-    Gaziantep ve Sarıyer’in Başarıları

Süper Lig denilince akla ilk gelen takımlar Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor olurken öyle iki takım var ki bu iki takımda Süper Lig tarihinde 20 galibiyet ile ligi tamamlayan iki takım arasında yer alıyor Sariyer, 1988-89 sezonunda 21 galibiyet elde ederek ligi 4. Sırada tamamlarken, 2000-2001 sezonunda ise Gaziantepspor, 20 galibiyetle 3. Sırada yer almıştır.

3-    En Fazla Puan Farkı ile Şampiyon Olan Takım

Ülkemizin en büyük ligi Süper Lig’de şampiyon olan takımlar geçtiğimiz senelerde 6’ya çıkarken bu takımlardan en çok şampiyonluk yaşayan takım Galatasaray 1987-88 sezonunda 90 puanla şampiyon olarak ikinci sıradaki Beşiktaş 78 puan almıştır yani bu iki takım arasında 12 puanlık fark Süper Lig tarihine geçerek en farkı puan farkı ile şampiyon olan takım unvanını almıştır.

4-    Karakartal’ın Kabus Sezonu

2003-2004 sezonunda Beşiktaş ligin ilk yarısında namağlup lider tamamlarken ligin ikinci yarısında her nasıl olduysa liderin 14 puan gerisine giderek ligi üçüncü sırada tamamlamıştır bu da Beşiktaş’ın kabus sezonu adını verdiğimiz ilginç olaylardan birisi.

 

Neden vivaspor.com   bu sitede canlı maç izle  çok güzel izlenmekte. daha doğrusu justin tv de bu sitede hemen ziyaret et.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar