Dünyanın En Uzun Spor Müsabakaları

Bir çok spor organizasyonu uzatmalara gidiyor. Ancak bazı zamanlarda karşılaşmalar o kadar uzuyor ki tarihe geçmesine neden oluyor.

Dünyanın en uzun spor müsabakaları hangileridir? Spor karşılaşmalarında uzatmaların görülmesi gayet normaldir. Bu da müsabakanın uzamasına neden oluyor. Dünya tarihine geçen bazı maçlar ise düşündüğünüzden çok daha fazla uzun sürmüştür. Bazı maçlar tam günlerce sürmüştür. Bu yazımızda, sizlerle beraber dünyanın en uzun spor müsabakalarını sunuyoruz. Farklı spor dallarından derlenen en uzun spor müsabakalarını yakından inceleyelim.

1.    Satranç

Tarihte en uzun satranç maçı Ivan Nikolic ve Goran Arsovic arasında oynandı. Şubat 1989 yapılan karşılaşmada 269 hamle yapıldı. Berabere sona eren maç tam 20 saatten fazla sürdü.

2.    Tenis

Tenis maçları denildiği zaman en uzun 5 ya da 6 saatlik maçlar görüyoruz. Wimbledon tarihinin en uzun müsabakası, John Isner ve Nicolas Mahut arasında oynandı. Müsabaka tam 11 saat 5 dakika sürdü Bu maçta ise Isner galip geldi.

3.    Basketbol

En uzun süren basketbol maçı, 2014 yılında Filipinler’de yapıldı. Toplamda 120 saat süren maç özel bir organizasyon için gerçekleştirildi. NBA’de en uzun süren maç ise 1951 tarihinde gerçekleştirildi. Rochester Royals ve Indianapolis Olympians arasında geçen bu karşılaşma tam 78 dakika sürdü.

4.    Futbol

Özel bir organizasyon için justin tv 2019’da Cardiff’te gerçekleşen maçta oyuncular 169 saat boyunca oynamayı başardı. Bu maç Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Profesyonel futbol liginde ise en uzun süren maç 1946 yılında Stockport County ve Doncaster Rovers arasındaki oldu. 223 dakika süren maçın sona ermesinin nedeni ise havanın kararması olarak gösterildi.

5.    Voleybol

En uzun voleybol maçı Hollanda’da yapıldı. 2011’de özel bir organizasyon için yapılan bu maç tam 85 saat sürdü. En uzun süren plaj voleybolu maçı ise tam 25 saat boyunca devam etti. Spor tarihindeki efsane sayılan en uzun spor müsabakaları bu şekilde tarihe geçti. Genel olarak özel organizasyonlar için gerçekleştirilen bu maçlar farklı konulara dikkat çekmek üzere oluşturuldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar