Süper Lig Tarihinde Belki de Aklımızdan Hiç Çıkmayacak Olaylar

Süper lig de yaşanan olaylar denilince aklımıza birçok olay gelir işte karşınıza Süper Lig tarihinde belki de aklımızdan hiç çıkmayacak olaylar.

Süper lig çekişmeli maçlara sahne olan ve bu maçlarda özellikle taraftarlar arasında yaşanan kavgalardan tutunda maç sırasında futbolcuların atışmalarına kadar daha birçok olaya şahit oluruz, fakat Süper Lig tarihinde öyle anlar var ki bunlar Süper lig tarihinde belki de aklımızdan hiç çıkmayacak olaylar olarak adlandırabiliriz işte listemiz;

1-    Ryan Donk’un Atağa Çıkan Almeida’nın Topunu Eline Alarak Dışarı Atması

Çekişmeli maçlardan birisi olan Beşiktaş ve Kasımpaşa maçı ilginç olaylara sahne oldu, Beşiktaşlı Almeida atağa çıktığı sırada Kasımpaşa stoperi Ryan Donk, Almeida’nın ayağındaki topu eline alarak dışarı attı, bu ilginç olayın üzerine birde 80. Dakikada Kasımpaşalı bir taraftar sahaya atlayarak Fernandes’e tekmeler attı. Bu olay sonrası maçı Kasımpaşa kazansa da sonra alınan kararla maç tekrar edildi, bu maçı Beşiktaş kazandı. Fakat bu olay akıllarımızda yer edinmeyi başardı.

2-    İki Sarı Kartla Maça Devam Eden Oyuncu

Futbol tarihimizde yaşanan bir diğer ilginç olay ise Rizespor ve Fenerbahçe maçında gerçekleşti bu maçta diğer maçlar gibi çekişmeli olarak sürüyordu ligin ilk yarısında Victoria sert bir müdahale ile rakip takım oyuncusunu yere düşürdükten sonra sarı kart aldı, yine aynı şekilde maçın ikinci yarısında bir müdahale daha yaparak sarı kart aldı, ama maçın hakemi Ali Aydın futbolcuya kırmızı kart göstermeyerek tarihe geçti.

3-    Futbolcu Döven Hoca

Bu başlıkta kimden bahsettiğimizden anlamışsınızdır, evet Yılmaz Vural, Yılmaz Vural Ankaragücü’nü çalıştırırken 7-3 kaybettikleri maçta Kamerunlu futbolcu Effa’yı döverek tarihe geçti, bu olay futbolseverlerin aklında unutulmaz bir anı bıraktı.

4-    Unutulmaz Beşiktaş- Galatasaray Maçı

Çekişmeli bir sezona imza atan Süper Lig en çekişmeli sezonunda Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanan maçta daha bu güne kadar ismini bile bilmediğimiz bir taraftar grubu olan 1453 Kartalları adlı Beşiktaş taraftar grubu sahaya atlayarak maçın yarıda kalmasına neden oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar