Vivaspor.com da justin tv izlemek çok kolay.

Türkiye Voleybolunda En İyi Kadın Voleybolcular

Voleybol dünyasında başarılarıyla kendisini kanıtlayan Türk kadın sporcuları sizler için derledik. Listemizde bulunan oyuncular yüksek skor istatistikleriyle de öne çıkıyor.

En iyi kadın voleybolcularını yazımızda okuyabilirsiniz. Türkiye voleybolu oldukça köklü ve başarılı bir geçmişe sahiptir. Özellikle kadın voleybol takımlarımız uluslararası organizasyonlarda güçlerini göstermeyi başardılar. Kadın voleybol milli takımımız, turnuvalarda rakiplerini korkutmaya devam ediyor. Türk voleybolunda en başarılı kadın sporcuları sizler için ele alıyoru.

1.    Neslihan Demir

Uzun yıllar milli takım forması giyen Neslihan Demir, Türk voleybolunun yıldız isimlerinden bir tanesidir. 1995 yılında Eskişehir DSİ Bentspor’da kariyerine adım atan Demir 2018 yılında kariyerine son verdi. Pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Demir, smaçlarıyla rakiplerin korkulu rüyasıydı.

2.    Eda Erdem

Kadın Voleybol Milli Takımı’nın kaptanı Eda Erdem, kariyerine 2000 yılında Beşiktaş’ta başladı. 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan sporcu hem milli takım hem de Fenerbahçe’de büyük başarılara imza attı. 1987 yılında doğan yıldız voleybolcu, kariyerine bir çok şampiyonluk sığdırmayı başardı.

3.    Naz Aydemir Akyol

Türkiye’nin en büyük kulüplerinde forma giyen bulan Naz Aydemir Akyol, 1990 yılında dünyaya geldi. 15 yaşında Eczacıbaşı’nda oynamayan başlayan ünlü sporcu bir çok organizasyonda ‘En İyi Pasör’ ödülüne layık görüldü.

4.    Gözde Kırdar

1999 - 2019 yılına kadar bir çok takımda forma giyen Gözde Kırdar çalışkanlığı ve liderliğiyle öne çıkıyor. Kariyeri boyunca alınmadık kupa bırakmayan Kırdar, VakıfBank voleybol takımında tarihe girmeyi başardı.

5.    Özlem Özçelik

Özlem Özçelik Türkiye’nin ve Rusya’nın önemli kulüplerinde görev aldı. Kadın Voleybol Milli Takımında kaptanlıkta yapan Özçelik, sayısız başarıya imza atmayı başardı.

6.    Ebrar Karakurt

2000 yılında dünyaya gelen Ebrar Karakurt, 12 yaşında VakıfBank’ta voleybola başladı. Genç yaşında bir çok başarıya imza atan ünlü sporcu Igor Gorgonzola Novara canlı maç izle takımında forma giyiyor.

Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından yapılan ‘Yılın En İyi 12 Kadın Voleybolcusu’ listesinde sadece bir Türk bulunuyor. Milli voleybolcu Eda Erdem bu listede yer almayı başardı. Kim Yeon-koung, yılın en iyi kadın voleybolcusu listesinde birinci sırada yer alırken Eda Erdem 11. sırada bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar